Beeldende Kunst • Vormgeving • Muziek • Toneel • Mode • Dans • Film

Marc Beaugendre is een energieke, bevlogen danser die al op jonge leeftijd zijn eerste danslessen volgde in zijn geboorteplaats Lyon en later o.a. aan de École Rudra Béjart in Lausanne en Espace Pleiade in Vichy. Hij verhuisde naar Arnhem nadat hij was aangenomen bij dansgezelschap Introdans. En had daar 7 jaar lang de tijd van zijn leven.

Toen hij voelde dat hij de toppen van zijn kunnen had bereikt verschoof hij zijn blik van zelf op het podium staan naar het coachen van anderen, nam ontslag bij Introdans en is op dit moment docent en choreograaf moderne dans bij verschillende opleidingen. Hij doet dat met heel veel plezier en laat zich inspireren door verschillende dansstijlen; van jazz tot show en van modern tot klassiek.

Het afgelopen jaar heeft hij naast zijn danspraktijk vorm gegeven aan een nieuwe liefde binnen lichaamswerk en richtte Comme un Oasis op, een praktijk voor ontspanningsmassages.

Puur voor z’n plezier schrijft hij ook teksten voor muziek. Zelf vindt hij dat hij nog moet wachten met het naar buiten brengen daarvan, maar is in de tussentijd wel te zien in verschillende muziekvideo’s waar hij danst en/of zingt op covers.

Foto: Mira van der Sanden

Muziekfragment uit:
Helium – cover van SIA, gezongen door Marc Beaugendre, Nanda van de Vorle,
Dirk van den Hoven van Genderen en Tiago Barreiros
Soundscape: Marianna van der Noordt
Geluid: Hans Pfeiffer
Mastering: Armeno Alberts
Productie: MvdN
Met dank aan Kim van der Werff en Focus Filmtheater Arnhem