Beeldende Kunst • Vormgeving • Muziek • Toneel • Mode • Dans • Film

Goos Meeuwsen

Goos Meeuwsen wist al vanaf zijn vierde jaar dat hij clown wilde worden. In een te groot t-shirt (van zijn vader) en een rood geverfde neus (met de lippenstift van zijn moeder) verzon hij kleine acts ‘om mensen te laten lachen’. Hij ging in de leer bij verschillende circusscholen en werd op zijn 18e aangenomen op het prestigieuze École National du Cirque in Montreal (Canada).

Het grote t-shirt en de rode neus hebben sindsdien plaats gemaakt voor doorwrochte en minutieus getimede slapstickachtige, vaak tragikomische acts.

Naast optredens in voorstellingen die hij samen met zijn vrouw Helena Bittencourt maakt, regisseert hij anderen en wordt hij als professioneel clown-character gevraagd bij wereldwijd optredende circussen en circustheatergezelschappen, zoals Cirque du Soleil (Canada) en Campagnia Finzi Pasca (Zwitserland).

Het is best bijzonder dat er naast zijn drukke programma met tours in binnen- en buitenland al 7 jaar lang ieder jaar een speciale locatievoorstelling wordt gemaakt in Arnhem, onder de naam Cirque de la Liberté. Met de Rijn en haar uiterwaardengebied als decor, naast de voormalige ASM werf (én een olifant) vindt hier ieder jaar een wonderschoon en poëtisch kijkspel voor alle zintuigen plaats.

Voor informatie kunnen liefhebbers een kijkje nemen op www.cirquedelaliberte.nl en www.gooshelena.com

Muziek: Uit de voorstelling VRIJ, zomer 2021.
Compositie: Joao Bittencourt en Helena Bittencourt
Muzikanten: Miguel Boelens, Joao Bittencourt en Helena Bittencourt

Mastering: Armeno Alberts
Productie: MvdN