Beeldende Kunst • Vormgeving • Muziek • Toneel • Mode • Dans • Film

Esther studeerde in 2017 af als zangeres in de richting Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daar maakte ze kennis met het vrij improviseren. De magie die er ontstaat bij het samen improviseren met andere muzikanten bracht haar er toe om zich aan te melden voor de master Improvisatie op het conservatorium in Leipzig.

Ze vergelijkt het componeren van muziek met een boottochtje door de Fata Morgana in de Efteling. Je reist langs verschillende werelden die samen één geheel zijn. Die verschillende werelden zoekt ze ook op door regelmatig deel te nemen aan Ethno workshops, waar muzikanten van over de hele wereld bij elkaar komen om de muziek uit hun cultuur aan elkaar te leren. En ja, wat is dan het Nederlandse lied?

Samen met Annika Schima vormt ze het duo ‘11minuteslate’. Met Rocco Romano en Inga Rothammel het ‘Esther Aleida trio’. Onder de naam ‘Esther Aleida’ treedt ze ook solo op, en dan is er nog haar 10-koppige ensemble die is samengesteld uit muzikanten die ze trof tijdens de Ethnos. Ze speelde ook eigen stukken met orkest De Ereprijs en met talloze andere bezettingen tijdens haar trips door Europa.

Muziekfragmenten: 11minuteslate, There’s A Bottle In My Whiskey; Esther Aleida en Rocco Romano, Annabel Lee; Esther Aleida groep, Annabel Lee oefensessie; Esther Aleida, Battles & Bottles en Girl. Ensemble Flauto Dolce/Paul Leenhouts, Aan de Amsterdamse grachten.

Foto: Rocio Laura
Sounddesign: Marianna van der Noordt
Geluid: Hans Pfeiffer
Mastering: Armeno Alberts
Co-host: Kim van der Werff
Productie: MvdN
Met dank aan Focus Filmtheater Arnhem